Keliaujanti biblioteka

Keliaujantis 700 leidinių fondas prancūzų kalba


Prancūzų institutas Lietuvoje yra surinkęs 700 leidinių fondą prancūzų kalba, skirtą visiems, kas domisi Prancūzija ir jos kultūra bei mokosi prancūzų kalbos arba nori ją išmokti.

Šią „Keliaujančią biblioteką“ sudaro leidiniai apie Prancūziją: regionus, kultūrinį paveldą ir istoriją, prancūzų visuomenės aktualijas, ekonomiką ir politiką. Literatūros leidiniai: romanai, detektyvai, poezija, literatūros kritika. Menas: fotografijų ir meno albumai, menininkų biografijos. Prancūzų kalbos mokymosi priemonės, besimokantiems ir norintiems išmokti prancūzų kalbą: vadovėliai, garso įrašai, adaptuoti skaitiniai. Kalbos dėstymo metodinė literatūra, skirta prancūzų kalbos mokytojams ir dėstytojams.

Projektu „Keliaujanti biblioteka siekiama suteikti galimybę pažinti Prancūziją ir mokytis prancūzų kalbos ne tik vilniečiams, bet ir kitų Lietuvos miestų gyventojams bei puoselėti prancūzų kalbos mokymo tradicijas, sudaryti palankesnes sąlygas prancūzų kalbos specialistams.

Iki 2020 m. sausio 25d. Kliaujanti biblioteka vėl įkurdinta Klaipėdos apskrities viešojoje I. Simonaitytės  bibliotekoje (Herkaus Manto g. 25, Klaipėda). Daugiau

Nuo 2008 metų „Keliaujanti biblioteka“ buvo įkurta Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje, Alytaus Jurgio Kunčino viešojoje bibliotekoje, Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje, Klaipėdos apskrities viešojoje I. Simonaitytės bibliotekoje, Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešojoje bibliotekoje ir sulaukė didelio susidomėjimo.

Norime Jus informuoti, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Jeigu sutinkate, prašom paspausti mygtuką „Sutinku“ Daugiau informacijos