Studijos Prancūzijoje

Prancūzijoje teikiamos kokybiškos studijos, didelis studijų programų pasirinkimas. Valstybiniuose universitetuose ir aukstosiose mokyklose studijos yra nemokamos, tik yra taikomas metinis stojimo mokestis (valstybiniuose universitetuose 2023-2024 mokslo metais bakalauro studijoms bus taikomas 170 €, magistro studijoms – 243 €, doktorantūros studijoms – 380 €). Tai trečia šalis pasaulyje pagal studijuojančių joje užsieniečių skaičių. Studijos vyksta prancūzų kalba, bet vis dažniau galima rasti studijų programų ir anglų kalba.

Išsamią informaciją apie studijas Prancūzijoje rasite Campus France tinklapyje: www.campusfrance.org. Čia rasite informacija apie aukštąsias mokyklas, jų išduodamus diplomus.

Informacija  apie studijų programas pagal sritis rasite čia :

Baklauro studijos : https://cataloguelm.campusfrance.org/licence/#/catalog?lang=fr

Magistro studijos: https://cataloguelm.campusfrance.org/master/#/catalog

Doktoranturos studijos: https://doctorat.campusfrance.org/phd/dschools/main

Profesinis mokymas (bakalauro lygmuo) : https://ressources.campusfrance.org/esr/diplomes/fr/licencepro_fr.pdf

Nuotolines studijos: https://www.campusfrance.org/fr/formations-en-ligne

Menu studijos: https://www.campusart.org/

Geriau suprasti Prancūzijoje išduodamų diplomų sistemą, spauskite čia :

Norėdami užsirašyti studijuoti į pirmą kursą, užpildykite dokumentus tinklapyje https://www.parcoursup.fr/ nuo sausio 18 d. iki kovo 9 d.

Jei norite mokytis prancūzų kalbos, čia rasite visas kalbų mokyklas Prancūzijoje https://qualitefle.fr/

Po studijų Prancūzijoje… prisijunkite prie tinklo France Alumni, skirto buvusiems studentams užsieniečiams kurie studijavo Prancūzijoje.

Prancūzų institutas Lietuvoje padės Jums surasti atsakymus į visus rūpimus klausimus. Susitarkite dėl susitikimo su Campus France atstove viktorija.jurkevic-chiaese@institutfrancais-lituanie.com

Viktorija Jurkevic-Chiaese
viktorija.jurkevic-chiaese@diplomatie.gouv.fr
Tel. : + 370 6 530 66 20

Norime Jus informuoti, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Jeigu sutinkate, prašom paspausti mygtuką „Sutinku“ Daugiau informacijos