Stage FLE programa

Stage FLE magistrantūros stažuotė mokyklose ir universitetuose


Kiekvienais metais Prancūzų instituto Lietuvoje (Institut français de Lituanie) kalbų skyrius šešiems mėnesiams įdarbina pirmų arba antrų metų magistro FLE (Français Langue Etrangère/prancūzų kaip užsienio kalba) studentus. Jie dėsto prancūzų kalbą Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos mokyklose ir universitetuose.

Vadovaujami Instituto kalbų skyriaus vadovo, jie atlieka dvejopą misiją:

-Dėstyti prancūzų kalbą vienoje ar keliose mokyklose ir (arba) universitetuose (15 val. per savaitę + 5 val. pasiruošimui), siūlant mokinių lygiui pritaikytas veiklas ir kuriant mokymo priemones. Jie taip pat skleidžia  prancūzų kultūrą, įnešdami tarpkultūrinį aspektą į prancūzų kalbos pamokas;

-Vykdyti įvairią bendradarbiavimo švietimo srityje veiklą (10 val. per savaitę), skirtą prancūzų kalbai ir kultūrai populiarinti, dalyvaujant olimpiadose, konkursuose, studentų mugėse ir festivaliuose arba teikiant techninę  pagalbą rengiant seminarus ir (arba) kuriant kitą reklaminę medžiagą.

Ši stažuotė taip pat suteikia jiems galimybę įsitraukti į Tarptautinės prancūzų kalbos mokytojo dienos ir (arba) Frankofonijos savaitės (Semaine de la Francophonie) minėjimą.

Stažuotėje gali dalyvauti visi studentai besimokantys Prancūzijos aukštosiose mokyklose.

Jei jūsų švietimo įstaiga norėtų turėti FLE gimtakalbį stažuotoją, susisiekite su mumis:

olga.paleckiene@institutfrançais-lituanie.com

Norime Jus informuoti, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Jeigu sutinkate, prašom paspausti mygtuką „Sutinku“ Daugiau informacijos