Privatumo politika

PRANCŪZŲ INSTITUTO PRIVATUMO IR SLAPUKŲ POLITIKA


Galbūt jau susipažinote su naujuoju Bendruoju duomenų apsaugos reglamentu (BDAR), kuris įsigaliojo 2018 m. gegužės 25 d. Prancūzų instituto Lietuvoje privatumo politika yra tiesiogiai susijusi su šiuo reglamentu.

Asmeninės informacijos panaudojimo būdo nekeičiame, tačiau nauja privatumo politika suteikia papildomos informacijos:

  • apie Jūsų teises pagal BDAR dėl saugomos informacijos;
  • kaip renkame Jūsų asmeninius duomenis;
  • apie informacijos, kurią renkame, tipą;
  • apie asmeninių duomenų apdorojimo teisinį pagrindą ir kaip šiuos duomenis naudojame.

1. Įvadas

Dėkojame, kad pasitikite ir dalinatės asmeniniais duomenimis su mumis. Šių duomenų saugumas mums yra labai svarbus. Dokumente aiškiname, kaip renkame, naudojame ir saugome šiuos duomenis.

Taip pat, pateikiame informaciją apie Jūsų teises dėl asmeninių duomenų ir kaip galite jomis naudotis.

2. Kas mes?

Mes esame Prancūzų instituto pasaulinio tinklo dalis, skatinanti prancūzų kalbos mokymąsi ir kultūros pažinimą, kultūrų mainus ir įvairovę.

Duomenų apsaugos taisyklių laikymosi priežiūrai paskyrėme duomenų apsaugos pareigūną.

Jei turite klausimų dėl to, kaip apdorojame asmeninius duomenis arba norėtumėte naudotis duomenų subjekto teisėmis, prašome susisiekti su mumis el. paštu stephanie1.desbois@diplomatie.gouv.fr

3. Asmeninių duomenų rinkimas

Asmeniniai duomenys renkami vienu arba keliais iš šių tikslų:

  • Siekiant užtikrinti aukštą klientų aptarnavimo lygį ir informuoti apie bet kokius duomenų apsaugos pažeidimus bei techninius patarimus;
  • Pranešti apie mūsų arba pasirinktų partnerių pasiūlymus, akcijas, artėjančius renginius, apžvalgas ir kitas naujienas, naudojantis el. paštu, telefonu, trumpąja žinute ir (arba) aktyviaisiais pranešimais (reklamos pranešimų nuostatas galite keisti);
  • Palengvinti profiliavimą, segmentavimą ir personalizavimą remiantis vieta, pageidavimais, interesais ir ankstesniais veiksmais;
  • Inicijuoti ir įvykdyti komercinį sandorį su Jumis arba Jus atstovaujančiu subjektu, siekiant įsigyti produktus ir (arba) paslaugas;
  • Įvykdyti sutartį, sudarytą su Jumis arba Jus atstovaujančiu subjektu;
  • Valdyti bet kokią komunikaciją tarp Jūsų ir mūsų.

4. Techninė informacija

Be to, siekiant užtikrinti, kad kiekvienas lankytojas galėtų efektyviai naudotis ir naršyti mūsų svetainėje, renkame:

  • Techninę informaciją, įskaitant interneto protokolo (IP) adresą, skirtą prietaisui prisijungti prie interneto;
  • Jūsų prisijungimo informaciją, duomenis apie naršyklės tipą ir versiją, laiko juostos nustatymus, naršyklės papildinių tipus ir versijas;
  • Duomenis apie operacinę sistemą ir platformą;
  • Informaciją apie apsilankymą svetainėje, įskaitant universaliojo adreso (URL) spustelėjimų srautą į, per ir iš mūsų svetainės.

Apie slapukus (cookies)

  • Kas yra slapukai?

Slapukas yra nedidelis failas atsiunčiamas į įrenginį apsilankius svetainėje. Slapukais naudojasi daug internetinių svetainių skirtingais tikslais. Jie gali Jums priminti kalbos pasirinkimą, padėti sklandžiai naršyti puslapiuose arba suskaičiuoti puslapio peržiūras…paprastai siekiant pagerinti vartotojo patirtį.

Daugiau informacijos rasite ICO website

  • Kaip naudoti slapukus?

Mes naudojame 3 rūšių slapukus:

SESIJOS SLAPUKAS

Šis slapukas leidžia tinkamai naršyti svetainėje. Jis neišsaugo jokios informacijos reklamos tikslais ir būna automatiškai ištrintas išjungus naršyklę.

UŽSAKYMO SLAPUKAS

Šis slapukas leidžia saugiai naudotis užsakymais internetu.

ANALIZĖS SLAPUKAI

Šie slapukai leidžia rinkti informaciją apie lankytojų naudojimąsi mūsų svetaine (pvz., kurie puslapiai yra daugiausia peržiūrimi, kiek žmonių apsilankė svetainėje praėjusį mėnesį, jei naudojosi paieškos programa svetainei rasti…). Duomenys renkami anonimiškai ir padeda tobulinti svetainę.

ASMENINIŲ DUOMENŲ APDOROJIMO TEISINIS PAGRINDAS

Asmeniniai duomenys apdorojami esant būtinybei:

  • Vykdant ir sudarant sutartį, įskaitant pasiūlymo pateikimą, apmokėjimą, atsakant į pateiktas užklausas bei įvykdytus užsakymus;
  • Laikantis mūsų teisinių įsipareigojimų;
  • Dėl šių teisinių interesų:
    vykdant vartotojų elgsena grindžiamą reklamos veiklą
    užkertant kelią, aptinkant ir tiriant sukčiavimą ar neteisėtą veiklą

Taip pat, Jūsų asmeniniai duomenys yra apdorojami remiantis jūsų sutikimu. Šis sutikimas gali būti atnaujintas apsilankius pageidavimų centre: https://cinelumiere.savoysystems.co.uk/CineLumiere.dll/TNameAndAddress.waRegisterPrompt

5. ASMENS DUOMENŲ APSAUGA

Esame įsipareigoję saugoti Jūsų asmeninius duomenis ir išlaikyti jų konfidencialumą. Todėl užtikriname, jog tam įgyvendinti naudojame atitinkamas technines, organizacines, elektronines ir procedūrines technines apsaugos priemones. Prieiga prie asmens duomenų taip pat yra ribojama ir prieinama tik mūsų darbuotojams ir trečiosioms šalims, tvarkančioms duomenis mūsų vardu. Asmens duomenys yra neparduodami, neskolinami ir nedalinami trečiosioms šalims.

Tačiau nekontroliuojame, kas vyksta už jūsų prietaiso ir mūsų informacinės infrastruktūros ribų. Turėtumėte žinoti apie daugybę informacijos saugumo pavojų ir imtis atitinkamų veiksmų siekiant apsaugoti informaciją. Neprisiimame jokios atsakomybės už pažeidimus, atsiradusius už mūsų kontrolės ribų.

6. JŪSŲ KAIP DUOMENŲ SUBJEKTO TEISĖS

Kaip duomenų subjektas, kurio asmeninius duomenis saugome, turite tam tikras teises. Jei norite pasinaudoti bet kuria iš šių teisių, rašykite el. paštu stephanie1.desbois@diplomatie.gouv.fr arba pasinaudokite informacija pateikta skyriuje žemiau „Susisiekite su mumis“. Jūsų teisės yra tokios:

  • Teisė būti informuotam

Kadangi apdorojame duomenis, privalome pateikti aiškią ir prieinamą informaciją apie duomenų apdorojimo veiklą. Tai numatyta šioje privatumo politikoje ir visuose susijusiuose pranešimuose, kuriuos Jums siunčiame.

  • Prieinamumo teisė

Galite nemokamai prašyti saugomų asmeninių duomenų kopijos. Patvirtinę Jūsų tapatybę ir, jei reikia, bet kurio trečiosios šalies prašančiojo įgaliojimus, suteiksime prieigą prie saugomų asmeninių duomenų.

  • Teisė ištaisyti duomenis

Jei manote, kad turime netikslią ar neišsamią asmeninę informaciją, galite pasinaudoti teise ją taisyti arba papildyti. Ši teisė gali būti naudojama kartu su teise apriboti duomenų apdorojimą siekiant įsitikinti, jog neteisinga/neišsami informacija nebus naudojama.

  • Teisė ištrinti duomenis („būti pamirštam“)

Jei asmeninių duomenų apdorojimui nėra teisinio pagrindo ar teisėtų priežasčių, galite prašyti juos ištrinti. Mes imsimės visų pagrįstų priemonių ištrynimui užtikrinti.

  • Teisė apriboti duomenų apdorojimą

Galite prašyti daugiau nebeapdoroti Jūsų asmeninių duomenų. Mes juos toliau saugosime, tačiau jie nebebus apdorojami. Ši teisė yra alternatyva teisei ištrinti duomenis.

  • Teisė perkelti duomenis

Galite prašyti, kad Jūsų asmeniniai duomenys būtų perkelti kitam valdytojui arba procesoriui, kuris dažniausiai naudojamas elektroniniame formate. Ši teisė prieinama tik tuo atveju, jei pirminis duomenų apdorojimas buvo vykdomas sutikimo pagrindu, atliekamas automatizuotomis priemonėmis bei grindžiamas sutartinių įsipareigojimų vykdymu.

  • Teisė prieštarauti

Turite teisę prieštarauti asmeninių duomenų apdorojimui, jei:

Apdorojimas grindžiamas teisėtu interesu;
Apdorojimas skirtas tiesioginei rinkodarai;
Apdorojimas skirtas moksliniams ar istoriniams tyrimams;
Apdorojimas įtraukia automatizuotą sprendimų priėmimą ir profiliavimą.

7. SUSISIEKITE SU MUMIS

Bet kokius komentarus, klausimus ar pasiūlymus dėl privatumo politikos ar asmeninių duomenų apdorojimo galite siųsti į stephanie1.desbois@diplomatie.gouv.fr
Arba galite susisiekti su mumis pašto adresu arba telefonu:

Adresas:

Institut français de Lituanie

Didžioji 1, 01128 Vilnius, Lituanie

Telefonas: +370 (5) 219 96 96

Skambučiai priimami pirmadieniais – penktadieniais nuo 9.00 val. iki 17.30 val.  Mūsų komanda užtikrins, kad į Jūsų žinutę kuo greičiau sureaguotų atitinkamas asmuo.

Norime Jus informuoti, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Jeigu sutinkate, prašom paspausti mygtuką „Sutinku“ Daugiau informacijos